7/04/2014

Kommentoi

Jaksano, onko aihetta, keksinkö sanottavaa ..

Jokaisen bloggaajan sekä lukijan ikuinen ongelma. Eräässä postauksessa aihe herätti paljon kysmyksiä ja kohua, ja itselläni ei ollut paras aika ajatella niitä tarkemmin. Kun niitä nyt aloin miettimään, syttyi lamppu!


Ensinäkin vähän pohdittavaa, joka suurimmalla osalla bloggaajista osuu oikeaan. Ei välttämättä sinun kohdallasi, mutta yleensä.
- Mieti edellistä kuukautta. Montako postausta olet lukenut?
- Moneenko postaukseen olet kommentoinut?
- Nyt ota laskuista pois kaikki ystäviesi blogit (yleensä kynnys kommentoida ystäville on pienempi kuin tuntemattomalle bloggaajalle)
- Montako kommenttia jäi jäljelle? 

Karusti yleistäen monen bloggaajan vastaus tähän on kovin pieni luku. Siitä sitten pohtimaan, miksi et itse kommentoi? Hyvin usein syyt omat samanlaisia; ei ole asiaa, postaus ei herätä niin suuria fiiliksiä että tulisi mitään kommentoitavaa yms.

Näin eräs anonyymi kommentoi, ja tosiaan vastaukseni on se etten lue muitten blogeja paitsi ystävieni, sillä olen aika epäaktiivinen lukija ja ole päättänyt jättää vieraiden ihmisten blogit taakseni ja nyt ne seisovat bloggerin blogilistassa. Nykyään luen bloglovinin kautta tiettyjä kavereiden blogeja. Ja tosiaan sielläkin olen aika epäaktiivinen kommentoinin suhteen. Kuitenkin innostuin tästä kommentista.

Haluan hastaa teidät kaikki kommentoimaan viikon ajan jokaista postausta, joidenka blogeihin olette sitoutuneet lukijaksi. Itsekkin aloitan tämän haasteen ja avaan bloggerin blogilistan ja saa nähdä mihin blogeihin olenkaan joskus liittynyt. Vaikka haaste kestää vain viikon siitä saa ehkä rutiinia tulevaisuuteen. Yhdellä kommentilla saa varmasti bloggaajan hymyilemään.

Saitteko aiheesta jonkinlaisia ajatuksia ?

13 kommenttia:

 1. Kiva idea, pitäs itekki vähän ryhdistäytyä Ton kommentoimisen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo se on yllättävän vaikeeta se kommentointi ! :D

   Poista
 2. Oon itekki miettiny just tota kommentointia lähipäivinä ja yrittäny kovasti aktivoitua sen suhteen :D Ihan omasta kokemuksestaki kumminki tietää miten kiva fiilis siitä tulee, mut jotenki se kommenttiboksi jää silti tyhjäks. Mut joo tosiaan, toivottavasti mahollisimman moni muuki bloggaaja ottais haasteen vastaan, mä ainaki yritän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tosiaan haastetta voi levitellä, että mahdollisimman moni haastaisi itsensä (:

   Poista
 3. Yhdellä kommentilla todella saa bloggaajan hymyilemään, ainakin minut! :) Hyviä kannanottoja tässä ja tärkeäkin aihe (eihän niitä blogeja aina kirjoiteta pelkästään itselle), itse kommentoin jos löydän sanottavaa - aina on ryhdistäytymisen varaa itse kullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näin on! hyvä että joku ottaa vaastuuta lukijana ja on aktiivinen, itse en kovin aktiivinen lukijana ole :D

   Poista
 4. Kiva idea tää! :) vois itekkin kokeilla ja ryhdistäytyä tähän kommenttien kirjoitukseen.. :D

  VastaaPoista
 5. Luin itse asiassa tuon anonyymin kommentin ja itse voin tosiaan aika ylpeänä sanoa, että mulla tuo luku on melko suuri! :) Oon tosi ahkera kommentoimaan niin tuttujen kuin tuntemattomienkin blogiin, koska katson aika tarkasti mitä blogeja luen ja niihin sitten oikeasti kommentoin, koska ne oikeasti kiinnostaakin. Mutta juu kiva idea, voisin nyt supertsempata tässä ensi viikon vaikkapa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan mahtava juttu ! se on hyvä että joku on aktiivinen lukija (:

   Poista
 6. Oioi, pakko myöntää, olen ehkä laiskin kommentoija ikinä! Osasyynä saattaa olla, että luen enimmäkseen blogeja kännykällä, ja siinä selaimen ja pomppivan "osoittimen" (ei nyt tule mieleen oikeaa termiä) kanssa kinastelu ei oikein ole mun juttu. :D
  Nytkin raahauduin koneelle asti kirjoittamaan kommentin.. Mutta oot ihan oikeassa, pitäisi ryhdistäytyä kommentoijana, koska tiiän hyvin että se saa juurikin ison hymyn bloggaajan huulille! Ainakin minulle :) On mukavaa saada palauttetta siitä mitä tekee, ja sen avulla sitten kehittyä paremmaksi!

  Parhaani mukaan yritän osallistua tähän haasteeseen! Hieno idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tuo estää itseänikin tuolla kännykällä .. mutta hyvä jos innostuit ideast (: !

   Poista
 7. Aika kiva idea :D Pitää alkaa kommentoida!

  VastaaPoista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !