2/28/2015

PERUSJUTTUJA / BLOGIFIKSAAJA

Tervehdys ''blogifiksaajalta''! Päätin vihdoin kirjoittaa ja julkaista ensimmäisen helppipostauksen liittyen koodailuun ja grafiikkaan. En kuitenkaan ole näissäkään mikään ammattilainen, mutta kysykää ihmeessä mitä vaan! Tässä postauksessa esittelen hiukan ratkaisua eniten törmäämiini ongelmiin.

MITEN SAAN POISTETTUA PÄIVÄYKSEN?

Tähän ongelmaan löytyy oikeastaan todella helppo ratkaisu ulkoasun muokkaimen blogitekstit kohdasta. Päiväys kohta löytyykin ensimmäisien joukosta painettuasi blogitekstit osion muokkaa napista. Seuraavaksi sinun pitää vain painaa oikeinmerkki pois ja jättää tämä laatikko tyhjäksi.MITEN SAAN KUVAT ISOMMIKSI KUIN KOKO ''ERITTÄIN SUURI''?

Manuaalisesti kokoa muuttaessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Vaihtoehto yksi: voit muuttaa koon ennen kuvan lataamista bloggeriin esim. jollain kuvanmuokkausohjelmalla (picmonkey) halUamaasi kokoon ja laittaa bloggerissa neljästä koosta alkuperäiseen kokoon. Toinen vaihtoehto on blogtekstin HTML.  Kirjoitusosiossa on vasemmassa yläkulmassa on kohta HTML, painaessasi sitä eteesi tulee koodirivejä. Alla olevassa kuvassa on yhden kuvan koodipätkä ja siitä löydät korkeuden ja leveyden. Ne voit nyt vaihtaa ne haluamaasi kokoon. On myös olemassa koodeja, jolla saat automaattisesti koon halamaasi. Kaikista vaihtehdoista uosittelen kuitenkin käsittelemään kuvat ennen bloggeriin lataamista.MISTÄ LÖYDÄN SOME-IKONI KUVIA?

Voit tehdä niitä itse Gimpillä tai jollain netin kuvanmuokkaimella. Voit myös ladata niitä esim. iconfinder:istä. 


MITEN VOIN JÄTTÄÄ GADGETIN OTSIKON TYHÄKSI (ESIM. JOS LISÄÄN KUVAN)?

Tähänkin löytyy oikein helppo ratkaisu tällä kertaa koodien joukosta! Lisätessäsi esimerkiksi sen kuvan täytä kohtaan ''otsikko'' tällainen koodin pätkä ... 

<!-- -->


GIMPIN KÄYTTÖÄ...

NÄIN SAAT KAUNIIT VARJOSTUKSET!

Päädyttyäsi varjon asetuksiin (suotimet - valo ja varjo - varjo ...) näet hiukan outoja termejä ja numeroita etkä tiedä mistä painaa mitä katso ensimmäisiä kohtia tarkkaan, siirtymä X ja Y. Nämä kannattaa laskea kummatkin nollaan. Pemennuksen säde olisi mielestäni hyvä 2-5 asteen välillä hyvä, tämä käsittelee ikään kuin varjon suuruutta. Seuraavaksi peitto, jka kannattaa pitää 60-80 välillä ja tämä on ikään varjon vahvuus. ''Salli koon muuttaminen'' kannattaa rastittaa pois jos ei halua kuvan koon muuttuvan automaattisesti varjon tarpeisiin.NÄIN LATAAT HELPOSTI FONTTEJ NETISTÄ!

Näytän esimerkin kuinka ladata ilmaisia fontteja dafont.com:ista. Siirry ensin sivulle - valitse fontti minkä haluat - paina download - etsi tiedosto ja avaa se - nappaa fonttitiedosto - siirry fontteihin (yleensä tietokone - kovalevy - windows - fonts) - siirrä kyseinen tiedosto sinne.VINKKEJÄ! 

Tehdessäsi banneria kannattaa aina uuden kuvan/tiedoston siirtäessäsi banneripohjalle liittämisen sijasta muuttaa omaksi tasoksi. Tämä tekee aina kuvien siirtelemisestä, leikkaamisesta ja jälkeen muokkaamisesta helpompaa!

Leikatessasi kuvaa kannattaa se pitää jollakin värisellä pohjalla (valkoisella tai pohjalla mihin se aijotaan laittaa) sillä voit samalla tarkkailla leikkauksen siisteyttä. Jos leikkaat kuvaa läpinäkyvällä pohjalla et välttämättä huomaa pieniä epäsiisteyksiä. 

Kannattaa tutustua myös gimpin värit osioon jonka löydät ylhäältä taso ja työkalut osioiden välistä. Sieltä voit muokata kontrastia, värejä, tarkkuutta, valoa ... Tässä auttaa myös se, jos kuvat ovat omilla tasoillansa!

Ei kannata myöskään tyytyä pelkästään Gimpin ominaisuuksiin vaan mene tutkimaan erillaisia kuvanmuokkausohjelmiin joita voit käyttää Gimpin lisäksi! Itse käytän Picmonkey.com:ia ja Ipiccy.com:ia. 

Siinä vinkit ja neuvot tältä päivältä!
Löysitkö ongelmiisi?
Kaipaatko apua? Kommentoi alas ongelmasi!

8 kommenttia:

 1. Oot mahtava, kun oot innostunut kirjoittamaan tästä aiheesta! Tosi hyödyllisiä juttuja ja minullekin, ikuisesti Gimpiä käyttäneelle tuli uutena juttuna tuo valmiin varjon saaminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, kiva että tästä on jotain apua jollekkin (: !

   Poista
 2. todella kivasti kirjoitettu ja selkeä postaus! ihanaa, että joku jaksaa nähdä vaivaa tällaiseen! + huh huh, näyttääpäs se blogin pitäminen monimutkaiselta... no mutta kiva postaus kuitenkin :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! ei ei, älä turhaan pelästy ... blogin pitäminen on itsessään helppo juttu mutta grafiikkaan kannattaa satsata aikaa (:

   Poista
 3. Kiva postaus, ja kysyin blogifiksaaja sivullakin mutta tiedätkö että miten saa poistettua simple mallista valkoiset reunat pois? :) Tosi hienoja bannereita!
  hebbailuja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! ja toki, mutta vaikea tässä selittää joten tässä linkki hyvään ohjeeseen (: -> http://koodikielella-testi-3.blogspot.fi/2013/07/marginienpaddingien-muokkaus.html

   jäikö tuosta ohjeesta mietityttämään ? :)

   Poista
  2. Kiitos linkistä! Mutta tuossa ohjeessa sanotaan että etsi blogistasi koodi, mutta pitäisikö se koodi etsiä html- koodin muokkauksesta vai jostain muualta? :)

   Poista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !