5/23/2015

AIKA LEPPOISAA

Kuvat: Camilla, 
Vautsi vaau, ihan kohta 190 lukijaa ...

Heips! Päätin ottaa taas itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa postausta jälleen heppakuulumisien valossa. Tällä kertaa kuvia sain keskiviikolta ja perjantailta. Näin semejen ja kaiken rankan treenin jälkeen arvelinkin jotain vähän muuta kuin se tuttu ja turvallinen. Niin tosiaan oikein arvasin ja listoilla lukikin Minnie ja Balance. Rauhallisen kesäpäivän maaston menin siis tällä ponitamma Minniellä ja tekniikkaa vaativan illan puomi/kavalettitunnin Balancella. Ihanaa, maastoa oonkin jo kaivannut pitkään joten miksipä ei! Toki hiukan jännitti tällä kyseisellä ponilla, mutta nätistihän se meni. Päästiin lopulta laukkailemaan pellolle. Minni oli hiukan etupainoinen ja pää osui varmaan maahan joissain kohin (:D), mutta en vaatinut kovinkaan plajoa hepalta.Teho siis Balancella illalla! Tästä tunnista jäi oikeestaan tosi hyvä fiilis ja poni yllätti. Vaikka pieniä kavaletteja mentiinkin, poni otti näitä kuuluisia kenguruloikkiaan. Verkka aloitettiin uran sisäpuolella ottaen kaikki askellajit läpi ja varmistellen suoruutta. Keskityttiin myös hepan eteenpäin pyrkimykseen. Paavo liikkui mukavasti eteen ilman liikoja patisteluja jopa laukassa! Keskityin myös erityisesti käsiin verkassa ja nehän parani, voi vitsi tästä tää kehitys lähtee... Rata koostui lyhyellä sivuilla olevista volteista puomeineen, loivasta kiemuraurasta sekä 2 kavaletistaja toinen pitkä sivu linjasta kavaetteineen. Volteilla sisäphje meni erittäin hyvin läpi ja saatiin hyviä askelija puomeilla. Aluksi ravissa kavaletit olivat puomin korkuisia, mutta loikat niihinkin piti kerralleen tehdä ponin mielestä. Tehtiin myös kumpaankin pysähdykset/siirtymiset. Nää ei ollut kuitenkaan vahvuuksia tässä tehtävääs eikä heppa edelleenkään jaksanut odottaa. Kaari kiemuralla oli pariin otteeseen ihan hyvä. Lopuksi koko homma laukassa. Linja oli rauhallinen viisi askelta ja se jäi hiukan lyhyeksi meillä, voltit onnistui pariin otteeseen hyvin ja kiemurassa laukat eivät aluksi halunneet vaihtua ja kaari oli tönkkö. Loppuun vielä pariin kertaan se kiemura ja vitsi siihen oli hyvä lopettaa!tää on iha hauska poni !


Jatkoin perjantaina Balancen kanssa peltokoulua ja ihan innoissani olin. Aloitettiin ympyrällä ilman mitään asetuksia tai taivutuksia ja pyrittiin pitämään hepat suorina. Paavo toimi hyvin ja otti hyvin ulkoavut. Hiukan hidas ja tahmea heppa tunnilla oli, mutta sain käynnin ja ravin hyvin kuntoon. Jatkettiin ravilla ja lisättiin tehtäväksi ravin säätely. Poni ei oikein halunnut reagoida eteenratsastukseen eikä takapää oikein käynnistynyt, hidastus täi vähän .. no hitaaksi :D Otettiin asetukset mukaan ja poni taipui hyvin vasemmalle, mutta oikea olin selvästikin hankalampi. Annettiin sen jälkeen hetkeksi pitkät ohjat ja jatkettiin  neliöillä ympyrän sisällä. Tehtäväksi tuli takaosakäännökset joka kulmassa. Huh, oli pitkästä aikaa näitäkin eikä ollut helppoa. Vauhti hyytyi helposti tai etuosan liike ei ollut aktiivinen. Saatiin kuitenkin hyviä pätkiä. Tän jälkeen jatkettiin laukalla ja vitsi kun poni olihidas ja tahmea ja reagoimaton ... Oli raskasta oikein istua! Pohkeelle poni oli reagoimaton ja raippakaan ei kovastikaan auttanut. Kun vähän komensi enemmän raipalla perä lensi heti. Tuli kuitenkin taas pätkiä ja keksin hyvän tavan kannustaa heppaa eteen. Lopuksi laukattiin ymyränvaihto ja laukattiin vähän vastalaukkaa. Sain muuten vähän videomateriaalia pitkästä aikaa, mutta vaan epäonnistuneesta laukkatyöskentelystä :D
4 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä poneja! Ja ihanan pirteitä kuvia teistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja kavereita kyllä! Kiitos, pidän niistä itsekin :-)

   Poista
 2. Hihi, Saran ja Sophian analyysivideot :DD Kiva postaus!

  VastaaPoista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !