8/16/2015

TOTUTTELUA ARKEEN

Kuvat: Nelli, Camilla, Anniina, Hanna

Heippa vaan kaikille! Varmaan teilläkin on ehkä koulut alkaneet ja pitää palata siihe tylsään vanhaan arkeen. Näin alkuun ei bloggailun rytmi halua pysyä kurissa tai no eihän se oikein koskaan ...:D Nyt olisi pari postausta tai ainakin noi matkapostaukset työn alla sekä summerbucket listin loppuhuipennus! Nyt otan kuitenkin heppakuulumiset pois alta. Niitä tuleekin aika paljon tulevaisuudessa, jos aikomus on postata jokainen tai aijon saada kuvaajan joka kerta. Nimittäin näin alkusyksystä tulee olemaan viikko kiireinen. Maanantaista perjantaihin ei tule olemaan ollenkaan tyhjiä päiviä. Kaikki paitsi tiistai, jolloin istun mopokoulun teoriatunneilla, on talleilua Jessyn kanssa tai ratsastuskoululla hengailua. Mietin aluksi sen olevan ehkä liian raskasta, mutta päädyin kuitenkin edes yrittämään. Uskon kuitenkin aika vahvasti, ettei se ole mahdotona. Enhän niitä kaikkia päiviä kuitenkaan 12 h ole poissa kotoa tai koko iltaa tallilla. Rehellisesti sanottuna se on parempi kuin se, että makaisin jälleen kotona! Minkälainen teidän viikko on ? Kuulostaako mun kovinkin mahdottomalta esim. teille ?

Vakkarituntien aloituttua, omalla tunnilla ratsuna on toiminut pääasiassa Poka. Yhden estetunnin ehdin mennä Kepalla sekä Brunolla. Myös Beellä pääsin yhden koulutunnin menemään. Jessillä myös yksi itsenäinen tuli mentyä. Poka oli ekalla kerralla aika mukava - sain ihan mukavan otteen ja jälleen laukat eivät oikein toimineet. Seuraavalla kerralla otin martsarin mukaan ja muutenkin sinä päivänä poni oli jotenkin asteen vaikeampi. Ötökät häritsi kovasti ja Poka oli tosi rauhaton. Sillä tunnilla kädet sai taas oikein kunnon huutia niin kauan, että pysyivät paikallaan. Kun lopetin liian ratsastuksen käsillä, sain Pokan paaljon rehellismmin läpi. Lukat olivat ehkä tähän asti parhaimmat, paitsi siirtymiset tosin ..:DEstetunnit ovat siis menneet mukavasti kepalla ja Brunolla. Kepa oli sinä tehoesteellä todella hankala ratsastaa. Koulupuolella saatiin oikeastaan tosi hyviäkin pätkiä, mutta tulihan siinä hiki. Hyppäämisen aloitettua, ponista tuli tosi puskeva ja mikään apu ei mennyt läpi - eli siellä juostiin ja aika kovaakin. Ponissa on ain aollut tollaista ja sen takia laukkaa pitää työstää jonkun verran, mutta tää kerta oli kummallisen haastava. Kunnon esteillä tuli taas mun kiirehtiminen ja dyykkaus esiin. Itse lähden tosi helposti myötäämään liian aikaisin ja juuri sillä hetkellä koko paketti pitkittyy ja tadaa, ihan pohjaan tullaan! Brunolla yritin orjata tätä ja onnistuikin aluksi paitsi isommilla esteillä se tuli taas esiin. Brunon kanssa mentiin pientä rataa sinä kertana. Poni oli hiukan normaalia energisempi ja sen takia tuli taas tahtiin rikkoja, kun itse taas turvaudun aivan liian helposti kuolaimen nyppimiseen. Pitäis vaan malttaa pidellä ... Nyt elokuun kisoissa on mulla ratsuna todennäköisesti Bruno, jotta saataisiin taas rutiinia ... Nimittäin ne jännät jutut lähestyvät ;) Niistä edelleen vähän myöhemmin!

Sitten kouluvalkka Beellä ! Oli niiin ihanaa taas päästä tän nuoren selkään. Nyt ekaa kertaa sain mennä Beellä olympioilla. Omalla tavallaan niillä on mukava mennä, kun ei mee vetokisaksi ponin kanssa, mutta vahva kuolain on niin eri juttu, kun pitää olla varovainen ettei pidäte jää. Helposti myös poni menee virkkuukoukkumuotoon ja luotiviivan taakse. Mutta kuten sanoin, olihan se vauhti helpompi hallita, vaikka kiire ponilla tuli kuitenkin. Laukoissa oli tosi rauhallista, mutta itse taas en päässyt istumaan ollenkaan ja vaikutus jäi. Kokonaisuudessan ihan onnistunut tunti!
Jessillä ollaan myös ratsasteltu sen maanantain jälkeen kerran. Olin tosi väsynyt ja poni oli muutenkin vähän kiireinen tunnineikä halunnut niin keskittyä. Kävin askellajit läpi ja tein lopuksi vähän enemmän laukkatyöskentelyä - voltteja ja siirtymisiä. Nyt kun oltiin kentän toisella uusitulla puolella, taisi tulla pehmeä kohta ja olin aika nopeasti maassa ...:D Mutta kaikki kunnossa! Mutta sitten meni jo kököksi, kun laitsalle videssä tuli pieni kohtaus toisen hepan kanssa ja poni pääsi irti - no ei siinäkään mitään, kun saatiin nopeasti kiinni ! Oli vaan niin hassua, kun oli niin onnekas päivä .. Ensiviikolla pitäis ehkä saada eka estetunti käytyä ja innolla sitä siis odotellessa!

16 kommenttia:

 1. Sun viikko kuulostaa pitkälti samalta kun mun omat tässä viimesen puolentoista vuoden aikana, kun Audalla pääsääntösesti saan käydä vaan arkisin nii ne arkipäivät menee aika nopeesti täyteen kun lepuskipäivätki on arkipäiviä.. :D Sitte vielä ku on kisoja nii ei hepoista saa lomaa viikonloppunakaan! Yläasteella siitä ei ittelle ollu minkäännäköstä haittaa, ihan hyvin kerkes kun Audaltaki usein olin jo seittemän pintaan himassa yms, mut saa nähä nyt ku lukio alko et mitä teen... Nii ja kiva tämmönen kuulumispostaus, Bee näytti tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ekana itse vähän epäilin .. kysyin monilta ja joku sanoi että etten ketäisi ja toisen sanoi taas ihan iisiksi viikko-ohjelmaksi :D mutta oon ihan uskaliain mielin ! kiitos (:

   Poista
 2. Tuo sun viikko ei nyt loppupeleissä kuulosta kovinkaan pahalta. Itseltä se ei kaksoistutkinnon (= pitkät koulupäivät) takia oikein onnistuisi, mutta kaverini kouluttaa parhaimmillaan omaa 4v tammaansa, käy peruskoulun viimeistä luokkaa ja suorittaa mautokorttia. Ehkä sen verran poikkeaa sun tilanteesta, ettei hän ole opiskelijana läheskään parhaimmasta päästä.. :D

  Itse voisinkin ehkä suoriutua tuosta viikosta, ellei kaksoistutkinto pukkaisi päälle. Mulla on seuraavat kaksi viikkoa pelkästään amiksen puolella sellaista säätämistä (päiviä esim. 8-18, vapaapäivät tasapainottaa) että en tiedä jaksanko sitäkään. Lukio-opinnot alkaa sentään vasta kuunvaihteessa, joten se ei ole tämän hetken ongelma. Mutta suurinpiirtein mulla on jokainen koulupäivä pituudeltaan 8-16, muuten oonkin tällä tietoa illat kotona paitsi perjantain jolloin olen tallilla, koulusta pääsemisestä riippuen, parista tunnista neljään tuntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli mulla ei oo siis huolia, että olisi liian raskasta :D Luulen, että tuun selviämään ihan hyvin ... Oho, sulla on kyllä suoraan sanottuna aika kovaa nyt :o Kaksoistutkinto kuulostaisi kyllä tälle laiskurille aivan liian hankalalta ... Huh, yritäpä ponnistella nyt eteenpäin !

   Poista
 3. Mä yleensä tykkään, jos mulla on paljon menoa, koska muuten jään vaan kotiin makoilemaan ja datailemaan. Tietenkin välillä pitää olla vapaatakin ja nythän mun pitäisi aktiivisesti lukea niihin syksyn kirjoituksiin jokaisena liikenevänä hetkenä :D Mulla ei oikeastaan ole kovin paljon mitään tiettyä ohjelmaa arkisin koulun lisäksi, mutta sieltä sitten aina tupsahtaa milloin mitäkin tekemistä. Noh, hyvinhän tässä on pärjätty tähän asti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itteni kohdalla alan vaan niin helposti stressaamaan ja aika tuntuu käymään vähiin eikä oo aikaa rentoutua .... mutta voi olla, että tiukka aikataulu pitää mun jutut ryhdikkäästi kasassa ja ei menis vaan makoiluun :D

   Poista
 4. Blogisi on kyllä omasta mielestäni menossa tosi pahasti laskuun. Sanoit joskus, että blogistasi tulee enemmän lifestyle painoitteinen etkä kirjottelisi talleilustasi niin paljon. Itseäni (ja varmasti monia muitakin) kun ei kiinnosta kovinkaan tuo meetwursti urheilu. Sinusta saa myös nykyään ylimielisen kuvan jostain syystä ja vaikutat oudolla tavalla myös negatiiviselta ihmiseltä, näyttää siltä kuin väkisin yrittäisit tunkea postauksiisi jotain positiivista. Tuosta viikkorutiinistasi sen verran. Miten ylläpidät sosiaalisiataitojasi kun aika ei riitä kaverille? Tuon ikäisenä kun niitä kavereita yleensä pitäisi treffata. Kuulostaa huolestuttavalta, että elämäsi pyörii vain ja ainoastaan koulun ja tallin parissa, muuten makaat kotona tietokoneen ääressä. En kyllä tuommoisesta saisi kaveria, epäsosiaalisista ihmisistä kun en pidä. Valitan negatiivista kommenttia, mutta en meinannut pahalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi lifestyle on mennyt vähän päin puita, mutta minkäs sille voi kun ei oo mitään mitä vois postata ! Miten voi olla negatiivinen ihminen, jos yrittää keksiä koko ajan jotain positiivista? :D Ylimielinen onki oikeestaa mulle uus... Eikö silloin ole positiivnen kun edes yrittää ? Ai pitää treffata ... No tallilla totta kai ! Ei mulla kovinkaan paljoa ole kavereita sen ulkopuolelta, joten saan ihan tarpeeksi sosiaalisuusmittaria siellä. Turhaan siellä oot huolissas musta, kun saat faktat siitä, mitä mun elämä on vaan täältä blogista :-) Haha, ei hätää mulla on aika paljon jo kavereita niin ei nyt oo tarvetta uusille ! Hienosti kruunas toi ''ei pahalla'' koko kommentin. Kiitos sunnuntai-illan piristyksestä, oon kovasti jo kaivannut anonyymejä !

   Poista
  2. Huomaa kyllä ton ikäsi, kun et osaa kritiikkiä vastaanottaa ilman että käyt nokkavaksi/otat itseesi jolloin yrität puolustautua tuolla naurettavalla tavalla.

   Poista
  3. Pohdiskelinkin, että olisiko taas fiksuinta olla sinusta välittämättä ... Mutta niinhän sitä sanotaan, että kun huudat metsään kaiku vastaa täysin samalla tavalla ? Ja usko pois, nautin tästä täysillä. Näin omissa silmissäni sinä vaikutat noin 12 vuotiaalta, joka epätoivoisesti yrittää työntää luun kurkkuun - mutta hei, ettehän te 12 vuotiaat vielä tuollaisia vertauksia ymmärrä!

   Poista
  4. Sun blogias olis huomattavasti mukavampi lukea, jos et kirjoittais näin sekavasti. Pilkku- ja kirjoitusvirheittenkin vähentäminen olis plussaa :). Pakko myös mainita, etten usko edellisen anonyymin olevan 12-vuotias. Siitä huolimatta, aika halpaa tukeutua argumentissa toisen ihmisen ikään. Lapsellista toimintaa sun ikäiseltä ihmiseltä..

   Poista
  5. Kirjoitusvirheitä ja muita unohduksia yritän korjata - joskus kuitenkin väsyneenä en jaksa lukea tekstejä läpi, joten ne jäävät tarkistamatta. Näitä pilkun viilaajia ei nyt ole näyttänyt se nyppivän kuitenkaan. Ja eihän se mua eritysesti haittaa. Vastailen ihan samalla tavalla, miten tänne ollaan tultu kommentoimaan. Haha taidanpa nyt itsekin lopettaa tän, ettette saa liikaa tuulta siipienne alle ! Ette päässeet nyt pahoittamaan mun mieltä valitettavasti ...

   Poista
 5. Ihanan näköinen tämä ruskeavalkoisen hepan sininen huopa! Se kiinnitti ihan ensimmäisenä huomioni.. :D Pakko myöntää, mutta mullakin on viikot olleet ihan täynnä kaikkea! Jos en ole ollut tallilla, mullakin on ollut autokoulujuttuja tai jotain muuta "tärkeää". Joskus juttelimme juurikin tuosta, että peruskoulun viimeinen vuosi tulee olemaan kiireistä aikaa ja se tulee viemään paljon energiaa. Siihen joku totesikin, että "ihmisellä on luonnostaan kyky selvitä, vaikka tuntuukin aluksi mahdottomalta", niinhän se menee. Jostain saa revittyä sen ajan, minkä on luullut jo käyttäneensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on upea, tosin ei vaan sovi mun housuihin niin täydellisesti :D Näin on, kiitos hyvästä kommentistasi ! :-)

   Poista
 6. Arkeen totuttelu vie aina jonkin aikaa. Itellä tallia, lampaiden hoitoa, kavereita, autokoulu ja tietysti lukio eli melko samoilla mennään. Ärsyttävää, kun kesällä oli aikaa vaikka mihin, mutta nyt pitää priorisoida :( Ihana postaus! Ja mitä nyt vähän ylempiä kommentteja vilasin, niin ainakin mä luen mielellään meetwursti urheilusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, omalla tavalla ihana kuulla että muillakin riittää tekemistä :D Mutta totta vie se totuttelu aikaa ja voi kun kesä taas meni ... haha, hyvä juttu joten niitäkin voin kirjoitella huoletta vaikka kuinka paljon ;-)

   Poista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !