8/05/2015

VUOKRAPONI - LUOVUTTAAKKO?

Postausta kuvittaa vanhat kuvat entiestä vuokraponista, kuvat Ronja ja Rebekka

Alkaa oikeasti tuntua turhalta. Noin vuoden etsinnän jälkeen tekee mieli luovuttaa. Se täydellinen ratsu ei tule vastaan, vaikka vaatimuksia on karsittukin jonkun verran. Liian pieni, liian kaukana, pelkkää maastoilua ... Jokaisella ilmoituksella on aina yksi lause, joka kaataa toivon rippeet. Lopultahan ei enää jaksa edes yrittää. Ratsastuskouluun verrattuna vuokraponilla ratsastelu on oivaa vaihtelua - voi keskittyä vaikeuksiin tarkemmin eri tavalla, paneutua harjoituksiin, jotka ovat hankalia itselleen ja tutustuu puuhaan ihan eri kulmasta. Vaatimukseni ovat vähäiset ... sopiva poni (vähintään 130cm), paikka on suht lähellä ja voi valmentautua/kisata. Tosin, jos puhumme vuokraponin etsinnästä, nämä ovat jo korkeat toiveet. Varsinkin kisausmahdollisuus. Se on kuitenkin vaatimus, jota en karsi. Ratsastuskoulussa nimittäin ei pääse kisaamisessa niin pitkälle tai niin usein kisaradalle - se on itselleni myös ehdottoman tärkeää.
Mutta musta nyt kuitenkin tuntuu, että mun onneni on kääntynyt. Nimittäin eilen aika tyytyväisenä poistin vahtikoiran ht.netistä ja poistin omat ilmoitukset. Juttelin omistajan kanssa sekä yhdelle vuokraajista. Kyllä, arvasitte oikein! Aika pitkän etsinnän jälkeen, purkauduin tallille ja Hanna vinkkasi mulle yhdestä, joka ehkä tarvitsisi kenties ratsastajaa. Totta kai innoissani kyselin ja kyselin ja loppujen lopuksi tässä sitä ollaan. Huomenna käydään testaamassa, minkälainen poni on kyseessä. Jos kovastikin tykästyn, ensiviikolla alan vakituisesti vuokraamaan ! Ja mikä parasta kisaus/valmentautuminen on mahdollista ja saan treenailla aika ahkerasti kaksi kertaa viikossa. Ponista en kerro vielä mitään, mutta saatattekin tuntea tämän ponin jostakin blogista ;-) Tosin tästä saattaa koitua hiukan ongelmia ... tai rahaongelmia ja aikaa. Todennäköisesti pitää kouluvalkka lopettaa eikä ratahrajoituksia ja muita it-tunteja voi ottaa yhtä huolettomasti :-D  Pitää alkaa säästämään vähän rahaa, jos nyt haluaa jotain valkkoja lisää... Mä toivon, että aika riittää yhtä hyvin ratsastuskoululle kuin ennenkin nyt kun Beebiskin on kuvioissa. 

Tänään vielä oma tunti ja teho ! Ehkä vielä illalla postausta siitä .. :-)

23 kommenttia:

 1. Osta oma niin saa tehä mitä huvittaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otitko nyt yhtään huomioon sitä faktaa, että Sofialla ja hänen perheellään ei välttämättä ole varaa(/osaamista) siihen omaan hevoseen? Kyllä itse ainakin ottaisin ratsastuskoululaisena mieluusti vuokrahevosen/-ponin ja vielä samoilla ehdoilla kuin Sofia, varsinkin silloin jos asuisin alueella jossa kilpaileminen ja valmentautuminen olisi mahdollista.

   Mutta hienoa kun vihdoinkin Sofia sua onnistaa! Itsekin haluaisin vuokrahevosen, mutta täällä kaikki ovat luokkaa ravuri (= "mee laukkaan maastoon niin lujaa kuin pääsee") tai sitten ei ole ollenkaan. Pari maastoponia kyllä olisi, mutta siihen nähden että kyseessä on vanhat ponit ja käytössä vain maastot ja pellot, niin hinta on liian korkea.

   Poista
  2. Ollaan tää asia käsitelty, että vielä ei ole sen oman hevosen aika - itsekkin oon sitä mieltä, nyt on hyvä opiskella ja ottaa ratsastuskoulsta kaikki irti ! Tosiaan anonyymi ei ole nyt ajatellut tarpeeksi pitkälle :-D

   Kiitos Senja ! Joo, tää vuokrahepan löytäminen on yllättävän haastavaa ... toivottavasti suakin jossain vaiheessa onnistaa :-)

   Poista
 2. Tiiän niin ton epäitoivon tunteen joka mullakin oli vähän aikaa sitten. Millään ei vain tuntunut löytyvän sopivaa ja näin pääkaupunki seudulla yleisin ongelma oli, että vuokrauksesta pyydettiin jopa 40e kerta. Nyt kuitenkin puolen vuoden etsinnän jälkeen löysin itselleni täydellisen hevosen kaikin puolin ♥ Elikkä voin niin samaistua sun fiiliksiin tällä hetkellä! Sitä tunnetta on edes vaikea kuvailla, ihan mahtavaa :-) Pitkä odotus palkitaan! Ainiin se piti vielä sanoa, että ihana uus ulkoasu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää iinostukse tunne on ihanaa ! Totta, monessa ilmoituksessa pyydettiin aika paljonkin kerralta ... Kaiken lisäksi, mulla kerta on n. 20e. Mahtavaa, että oot löytänyt itsellesi hyvän hepan :-) Kiitos paljon !

   Poista
 3. Tiiän tosi hyvin tuon tunteen, oon jo useamman vuoden ajan ettinyt kivaa vuokraheppaa, jonka kanssa voisi puuhata monipuolisesti ja ehkä kisatakkin kun yhteispeli toimii. Mutta kun ei. Yhtä ponia ihan täydellisellä diilillä (sain hoitaa hyppäämisen ja valmennukset, tallille pääsi bussilla) kävin tässä just kokeilemassa, mut viikossa 80-90€ oli ihan liikaa :/ toivottavasti sulle löytyy kiva vuokrapolle, pidetään peukkuja et tää poni ois kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itekkin oon löytänyt monia vaihtoehtoja, mutta kaikki päättyi aina siihen, että joko omistaja sanoi ei tai minä sanoin ei hinnan suhteen ... Moni pyytää aika paljonkin kerrasta ! Kiitos, toivottavasti suakin onnistaa vielä jossain vaiheessa :-)

   Poista
 4. Jee kunniaa löytäjälle:D mut toivottavasti tää onnistuis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, jepjep oot mestari ;-) Niimpä !

   Poista
 5. hei waude, onnee sulle, toivottavasti nyt tärppäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ! Joo toivotaan nyt parasta :-)

   Poista
 6. Toi tunne on niin tuttu, kun mistään ei tunnu löytyvän sopivaa hevosta :( Toivon mukaan tämä on nyt hyvä, jota menet koittamaan! Sulla tosiaan kävi tuuri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ikävän monilla on se fiilis kun ei vaan löydy :-( Joo ihan mahtavaa, toivottavasti suakin onnistaa vielä !

   Poista
 7. Itsellenikin hyvin tuttu tunne! Suurin osa omista vuokrahevosista on löytyny ihan yksinkertasesti ht.netin kautta, mut omalla kohalla tosin saatto ehkä auttaa äidin mukana olo. Monet ku vaatii täysi-ikäisyyttä, ku haluu että joku aikuine on vähintääki vastuussa siitä menosta. Ja joo noita kriteerejä on tullut itelläkin karsittua aika paljon, että kannattaa alottaa vaikka jostain jolla ei oliskaa kisamahollisuutta (mut sitä ei tavallaa ainakaan täysin oo suljettu pois), koska usein ne suhun tutustuessa sit antaa loppuje lopuks tehäki enemmän kaikkee. Ja koulukisoihin antaa monet mennä helpommin! Mut hei tsemppiä, kyl sua jossain vaiheessa onnistaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo monella oli kriteerinä täysi-ikäisyys ja nuo mun vanhemmat ei oo niitä hevosihmisiä valitettavasti :D Tosiaan olin jo laittanut ilmoituksen missä tarjouduin liikuttamaan vaan poneja, mutta nyt onnisti kuitenkin ! Kiitos :-)

   Poista
 8. Toi oli niin tuttua silloin kun etsin vuokrahevosta :/ Lopulta turhauduin etsintään ja ostin oman. Vastaan tuli kyllä kaikenlaista ehdokasta, ja monta turhaakin vuokraheppa kokeilua mahtui mukaan.

  Toivottavasti sinä löysit nyt sen oikean :)

  fiiajasarita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, oma heppa oli kyllä moneen otteeseen mietinnässä, muta vielä ei oo sen aika ... toivottavasti onnistaa (:

   Poista
 9. Jes, tosi kiva jos toi olis sulle sopiva! Itellä ollu nyt tänä vuonna sama tilanne ja just kun olin heittämässä hanskat tiskiin löytyi suhteiden kautta montakin ponia vailla liikutusta joista varmasti löytyy mulle sopiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mahtava fiilis ! ihanaa jos löydät ittellesi sopivan (:

   Poista
 10. Ei liity tähän postaukseen, mutta tiiätkö jotai siit ku sepen uus omistaja oli laittanu facen ratsastajat-ryhmään kaikkee että lepuskin satulat olisi pilanneet ponin selän tms :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aaapuaa unohdin sut kokonaan ! oon nähny ilmotuksen ja sinne kommentoinutkin, mutta en nyt mitenkään haukkumana ottanut sitä sinänsä :D

   Poista
  2. mutta sinändä mitä sitä nettiin tällasesta puhumaan kun multakin olisi voinut saada jopa ihan faktaakin :D tosiaan tuntee mut ja ollaan ihan puheväleissä tietääkseni

   Poista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !