12/15/2015

100 KILSAA TUNNISSA

Apua! Onko tuttu fiilis teille, kun on samaan aikaan niin väsynyt, mutta niin täynnä intoa ja yritteliäisyyttä? Itsellä pyörii tällä hetkellä niin monet asiat mielessä... Mitkä ovat ensi vuoden uudet kujeet, mitä ihanaa joulu tuo tullessaan, mitä mukavaa arkeen voisi keksiä ... ehkä voisi leipoa, askarrella, suunnitella asukokonaisuuksia ja ruokailua taikka käydä ulkona vähä useammin. Oon siis aivan täpinöissäni, en millään jaksa pysyä kotona vaan huitelen milloin minäkin päivänä minne sattuu! Hirrvee vauhti ...
Mutta, kuten sanoin tässä on myös se pieni väsymyksen fiilis. Tai oikeastaan se ottaa aika suurenkin vallan, mutta yritteliäisyyttä riittää kuitenkin. Uupumus kuitenkin pitkän päivän jälkeen näkyy ja silmät ei edes suostu pysymään auki ja kaikki hommat kotona eivät enää hoidu niin mallikkaasti, kun tulet sieltä tallilta johon menit kirjaston ja hesburgerin jälkeen. Mutta eipä tässä mitään, joululomahan lähestyy eikä kaikkea tarviikkaan stressata ;)

Pari viikkoa sitten sain käteeni paperin, johon pitäisi sitten täyttää lukiot, joihin haluaa mennä tutustumaan (avoimiin oviin). Tässä sitä ollaan paperi kädessä, joka on edelleen tyhjänä. Jonkun aikaa sitten tässä oltiin vielä suunnitelma mielessä ja niin varmoin mielin. Nyt alkaa epäilyttää ja tekee mieli tehdä koko suunnitelma uudestaan. Alussahan tässä oli kolme vaihtoehtoa ... hikke-, lähi- ja varavaihtoehtolukio. Jarrut ottaa vastaan ''hikkelukion'' (tai no erittäin kovatasoinen lukio :D...) suhteen, sillä tuntuu, että siitä tulisi liian raskasta mulle. Lähilukion suhteen taas uskon vain näkeväni samoja naamoja, vaikka siinä ei olisikaan vikaa. Tuntuu vain siltä, että mitä jos vain alittaisi täysin puhtaalta pöydältä? Varalukio on vain ... no varavaihtoehto. Tässä sitä sitten ollaan.
Myös vähän aikaa sitten sain idean tuben kautta tehdä joka viikko to do -listan! Eli kerätään kasa töitä, jotka pitäisi hoitaa viikon aikana. Sunnuntaina tsekataan miten suoriutui. Tosin vielä rangaistusta en ole keksinyt :D Voisi kullä sen keksiminen parantaa suoritusta :D


Sit vielä, jos heppamaailmaan pureudutaan on takan ollut paljon ylä- ja alamäkiä. Jesun kanssa on sujunut vahtelevasti. Joskus ollaan ihan äreänä tultu tallilta ja päin vastoin niin iloisena. Tällä viikolla oli tosi onnistunut treeni ja ponikin oli ihan uupunut ja märkä tunnin jälkeen (ratsastaja myös). Jesun kanssa odotetaan sit vuoden vaihteessa kivoja säitä ja valmennuksia, nyt yritetään pitää mieli virkeänä pimeällä vain kentän valot seurana.
Ridakoulun suhteen on taas ollut vaihtelevaa myös. Joskus fiilis on ollut niin matalalla että itkettää ja nyt on sit ollut onneks vähän iloisempaa fiilistä. Nyt on päästy myös tallin uuden tuttavan Sheikin selkään. Tämä ihastuttava nuorukainen on oikein lupaava kaveri! Nyt sitten innolla odotellaan lähinnä uuden vuoden estekurssia :)
Sitten lopussa vielä pari joululahjatoivetta, tai tarkemmin saan vain unelmoida lähinnä tuosta uudesta putkesta... Plus tunnelmallisia ruokakuvia sekä kaunis pärstäni ja ihana cupcake kasvonaamio. Löytää lushin myymälöistä!

Siinä tältä päivältä lähipäivien kuulumiset, kivaa alkavaa viikkoa kaikille !

10 kommenttia:

 1. Objektiivia kannattaa etsiä myös käytettynä, itse sain tuon samaisen neljäänsataan kun ostin käytettynä c: huomattava säästö! Ja toimii ihan kuten pitääkin <3 Ja ps. Rajala (Rahala) on kalleimmasta päästä kun noita ostaa ;>

  Ja muuten postauksesta, oli kiva lukea kuulumisia, itsekin kun ehtisi päivittää kuulumiset blogiin, mutta on niin kiire koko ajan ettei vuorokauden tunnit edes riitä o: tsemiä sulle lukion valintaan - itse olin Viherissä ja sitä voin suositella lämpimästi, ihan mahtavat opettajat oli ainakin mun aikana ja yhteishenki tosi hyvä mun mielestä. Ns. "hikkelukio" ei välttämättä takaa sitä että pääsee parhaisiin jatko-opiskeluihin - vaikka Viheri onkin vähän keskitasoa keskiarvon kannalta, silti yliopistoon pääsin, joten ei sillä lukiolla ole oikeasti merkitystä siihen, vaan sillä miten itse hoidat hommat. c: Ja itse koin Viherin just hyväksi, sillä siellä ei ollut sellainen tajuton paine olla kympin oppilas mikä varmaan jossakin Ressussa tyyliin on, joten valitsin suosiolla vähän "huonomman" lukion vaikka olisinkin aikanaan päässyt ihan mihin vain sillä keskiarvolla. Tärkein että ite nauttii! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jostain ton objektiivin aijon saada kyllä halvemmalla :D Rahala, haha aivan totta !
   Niin, lukion pitää olla sellainen josta nauttii ja jokin kaikissa 3 vaihtoehdossani vetää mua puoleensa ... ehkä käyn vaan kaikissa avoimissa ja eiköhän sen tunne kun oikeaan lukioon astuu !

   Poista
 2. Mullakin kiirettä pitää ja olisi ihan mukava saada vuorokauteen lisää tunteja! Olisi ihan mahtava saada joku videopostaus Jessyn ratsasteluista nyt ku loma tulee ja tallillekkin pääsee valosalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se olis mahtava ehdotus, lisää tunteja päivään :D ! Joo, vdeopostauskin huippuidea ja uskon, että loman alkaessa sellainen on ihan mahdollinenkin :)

   Poista
 3. Oijoi, niin tuttu tunne tosiaan tuo, ettei puhtia ole, mutta silti mennään sata lasissa... :D
  Etköhän sä vielä itsellesi lukiota löydä! Meinaatko kauaskin lähteä (lähinnä noi "hikke"- ja varasuunnitelmalukio)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiva, että joku voi samaistua :D Joo, se vähän siinä onkin mikä huolestuttaa, se matka ... Bussilla joudun pariinkin kertaan vaihtamaan sekä ostamaan seutulipun. Toki kyyti lähtis aina samaan suuntaan joka aamu, mutta mites sitten koulun jälkeen? Onko kiva olla joskus 5-6 aikaa kotona? Hankalaa :/

   Poista
 4. Kiva postaus ja kiva kuulla sustakin! Itse mietin jonkun verran myös meneväni kovatasoiseen lukioon, johon tosin olisin päässyt aivan heittämällä sisäänkin. Päätin kuiteskin tehdä eri valinnan ja varsin tyytyväinen etten sinne mennyt, vaikka yli ysin ka mennään lukiossakin eikä edes kovin suurella työllä :D Mulla ainakin olis menny hermo siihen, että en olisi parhaimmistoa ja oppisi kaikkea aina yhtä nopeasti kuin jotkun. Normaali tasoisessa lukiossa on se hyvä puoli, ettei tarvitse ottaa niin paljon painetta opiskelusta ja silti pärjää keskivertoa paremmin ja opetus on ehkä simppelimpää ;) oma valinta toki, itse en olis varmaan kestäny jäädä muiden jalkoihin :D Matkaa lukioon en kyllä kerryttäis tuntia enempää, koska muutenkin kiireisessä elämässä niihin ei ole mulla ainkaan varaa elämää kuluttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, hyviä pointteja ! keskivertolukiossa olis just hiukan helpompaa, mut joku rehellisesti sanottuna vetää mua puoleensa sinne kovatasoisempaankin lukioon. oon täysin keskipisteessä, enkä tiedä mikä lukio olisi paras, kaikissa on hyvät puolensa sekä ne huonot :D

   Poista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !