11/10/2016

Treenipostausten paluu

Kiitos suuresti kaikille kyselyyn vastanneille! Jos et ole vielä ehtinyt kyselyyn, pääset sinne tästä. Toivoitte normeja treenipostauksia ja kisoja, perinteisiä hevosblogin aineksia... Otin kaikki toiveet huomioon ja todennäköisesti kasaan saadaan myös joulukalenteri. Treenit ja ylipäätänsä kuvat saattavat jäädä vähäisiksi, joten luukut toisivat vähän eloa myös silloin. Meillä ei tosiaan maneesia ainakaan vielä ole käytössä koko loppu vuoteen. Mutta palataan asiaan!

Todella tuskaisen ja itkua vuodattavan matkan jälkeen päästiin naapurin maneesille (ei enää koskaan kävellä tossa säässä :D). Meitä odotti siis yksärihyppäri. J oli aika jännittynyt ja oon ite huomannut sen jännittävän erityisen paljon juuri tossa maneesissa. Verkka alkoi kuitenkin kivasti ympyrällä, jossa mun istunnan virheitä korjattiin. Lähinnä yläkroppaa ja käsiä, jotka piti todellakin ottaa huomioon sileän lisäksi myös esteillä. Se jotenkin yllätti. Käsi ylös ja hartiat taakse. Näinkin yksinkertaisista ohjeista syntyi kunnon mindblow tänään! Ympyrällä otettiin mukaan puomi-kavaletti-puomi tehtävä. Tässä vaiheessa sain noottia omista käsistä, kuinka ne levittyy ja on liian alhaalla. Ylävartalo taas myötää liikaa. Pieni poni ja liian pitkä yläkroppa ... Se tuottaa myös ongelmia joka tavalla tän ratsukon tasapainoon esteen jälkeen. Menee ainakin viisi askelta kunnes saa taas paketin kasaan :D Toinen oivallus oli myös painon siirtyminen vahvasti oikealle. Monesti meille tulee aina vasemmalle vääriä laukkoja, kenties syy siihenkin.


Jatkettiin yksinkertaisilla tehtävillä. Yksi suora linja ja kaareva plus jumppa. Ongelmia syntyi kiitos tasapainon horjumisen. Kiemurtelua ja huonoja paikkoja, vääriä laukkoja ... Alkuun poni kyttäili jopa 50cm normi okseria, hups. Kunnes hoksasin tämän hartiat taakse jutun! Dyykkaaminenhan on ollut ongelma lähtien vuodesta 2014 varmaankin ja on jatkunut tähän saakka. Harvoin sitä kovasti annetan palautetta, ehkä joissain kohdin, muttei niin paljon, että asialle olisin tehnyt mitään suuria muutoksia. Sellainen kun hartiat taakse ohje antoi itselleni juuri sen, mikä muutos selässä piti tehdä. ''Älä heittäydy hyppyyn'', helpommin sanottu kuin tehty. Mutta tänään päästiin iso harppaus lähemmäs parempaa lopputulosta. Tadaa, kaikki kiemurtelu ja epätasapaino katosi. Tehtiin kaikki suorat ja kaarevat plus jumppa samaan aika tyylikkäästi ilman kummosempia virheitä. Hypyn jälkeen oli helppoa mulla että ponilla! Videoita tosin vaan nyt vaikeasta alusta, mutta näette sentään sitäkin puolta ;-) Ette siis voi havainnollistaa hirveästi tätä mun kovasti hehkumaa muutosta sillä kameramies pelkäsi tilan loppuvan videoisen kanssa.

Lopuks päästiin fiilistelemään jo ihan esteille tätä suurta oivallusta istunnan suhteen! Mä olen niin innoissani tästä :D Taas vaihteeksi tajuaa, miten paljon istunnalla voi korjata isompia virheitä. Joka tavalla jäi aika hyvä fiilis koko valkusta, vaikka matka tuotti ongelmia. Ehkä me keksitään jokin parempi ratkaisu treenille, kuin tämä :D Tän treenin perusteella päätettiin lopullisesti, että suunnataan kohti Ainoa ens viikonloppuna. Siellä odottaa perinteiset 80cm ja 90cm luokat. Viikonloppuna pääsen soveltamaan tätä istuntauutuutta myös lepuskiin kisaradoille, kun mennään suht uuden tuttavuuden, Triinun kanssa hyppäämään 80cm! Varmaan kehittelen jotain pitkää analyysivideota ja saatte vanhaa lepuskimeininkiä. 

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Tsemppiä Ainoon! :)

  VastaaPoista
 2. Hei, piti laittaa sulle sähköpostia mutten löytänyt sitä mistään, mikähän se olisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuossa noin sofia.sinisalmi@gmail.com :) !

   Poista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !