4/14/2017

Omistajan tervehdyksetTäällä taas, reilu kuukauden jälkeen, kirjoittelemassa kuulumisia. Ave on ehtinyt olla meillä reilu 1,5 kuukautta ja matkanvarrella on ollut jo kaikenlaista ala- sekä ylämäkeä. Oltiin pari viikkoa siellä, missä heppa olikin jo ollut ja sitten oli muutto maaliskuun aikana Gumböleen, jossa ollaan viihdytty! Ollaan käyty valmennuksissa säännöllisesti ja yhteistyö alkaa pikkuhiljaa pelailemaan. Se ei tosiaan alkuun ollut täysin ongelmatonta, mutta siitä lisää pian. 
Jo tässä vaiheessa olen oppinut aikalailla sen sanonnan ''hevoseton on huoleton''. Meille ei ole onneksi sattunut sen kummoisempia suuria sattumuksia, mutta tällä hetkellä vaivaa muun muassa sädemätä, joka iski mutaisten kelien alettua. Sitä ollaankin nyt hoidettu jonkin aikaa hyvillä aineilla. Sädemädän jälkeen myös yksi kenkä antoi periksi hokkireijän kohdalta, onneksi kengittäjä oli lähellä... Seuraavaksi alkoi ratsastaessa olla pientä vastahakoisuutta ilmassa normaalia enemmän, jonka takia kutsuin hierojan paikanpäälle ja jumeja sieltä löytyikin. Tänään olikin toinen käynti ja asiat näyttävät paremmilta! Ekana arveltiin satulaa ja korjailtiinkin paikkaa romaanilla. Kuitenkin istuvuus on aika priima ja meille jäi kysymysmerkki päälle. Asiaa seuraillaan, mutta näyttänee jo paljon paremmalta. Mutta palaillaan kuitenkin alkuun vielä kerran. Ave on ihan mahtava heppa, mutta erittäin temperamenttinen tamma. Aika pitkään meni aikaa siihen, että sain enemmän ratsastettavuutta ja A antaisi niin sanotusti koskea itseensä. Oli vaikeaa lähteä korjaamaan sen tämän hetkisiä ongelmia johon kuuluu muun muassa suoruus ja kiireisyys. Selkälihakset ovat myös aika heikot tällä hetkellä. Lähestymistapaa pitää miettia kunnolla, sillä hän on herkkä! Estepuolella ollaan etsitty ja edelleen etsitään hyvää kuolainta, jonka A hyväksyisi paremmin ja ottaisi pidätteen. Ollaan päästy paljon eteenpäin mutta kaivataan vielä aika paljon rutiinia radoista. Luonnollisesti ongelmia on aina ja ollaan edistytty! Viimeiset valmennukset ovat olleet aika huippufiiliksiä täynnä, vaikkakin itsenäiset lähellä katastrofia. Me ollaan aika samanlaisia hermoheikkoja ja monesti on pitänyt vaan jättää pienet hölkätkin vaan kesken, sillä homma ei luonnistu. Itse menetän maltin, heppa menettää ja toisin päin :D Kuitenkin kaikki onnistumiset ovat jaksaneet pitää toivoa yllä ja kisoihin ollaankin lähdössä kuun lopussa. Joko Ainoon tai Riders Inn:iin. Lähdetään varmastikin aika helpoista luokista liikkeelle. Suunnitelmissa oli 90-100cm, mutta katsotaan, miten tulevat valmennuskset sujuvat! 


Siinä pieni katsaus meidän tilanteeseen tällä hetkellä! Ajattelin myös laittaa jonkin asteen kysymyspostauksen pystyyn ja saattekin vastata anonyymisti alas, jos on jotain mielessä liittyen hevoseen tai muuhun! Vastailen niihin erillisiessä postauksessa :) Linkki kyselyyn.

2 kommenttia:

  1. Jeee, kiva kuulla teistä! Ja eiköhän se siitä ala paremmin rullaamaan, kun tutustutte toisiinne enemmän ;)

    VastaaPoista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !