5/09/2017

HammasrautojaPitkästä aikaa tervehdyket täältäkin! Viime kerran jälkeen on tapahtunut taas kaikenlaista kuten ensimmäisiä kisoja. Valmennuksissa estepuolella ollaan aihdeltu aika tiuhaan hammasrautoja ja tällä hetkellä on kokeilussa baby pelham, joka ollaan todettu ihan sopivaksi. Kokeilussa on ollut muun muassa olympiaa sekä myös kolmirenkaisena versiona. Ongelmana on se, että kaivataan hitusen enemmän kontrollia, mutta heppa sanoo aika monelle kuolaimelle myös ei. Kyse ei ole niinkään, että jarru olisi ihan hukassa, lähinnä se, että heppa ottais sen vastaan. Tällä hetkellä hyväksynnän on saanut aika vahva baby pelham ja kokeilussa on myös niin sanottu beval kuolain, joka ei taas ole kovin vahva riippuen mihin renkaaseen laittaa. Sitä ei todettu niin hyväksi kuin pelham.Kisoissa ollaan menty vain suoralla pessoalla, jossa siis vain kolme rengasta. Se ollaan jätetty pois neidin mielipiteen mukaan. Kaksi kisaa tehossa ja rider inn:issä ehdittiin tällä mennä. Kuolain eikä kisat olleet kumpikaan mikään menestys suoraan sanottuna ... :D Tehossa olin heittää hanskat tiskiin jo ysikympin verkassa ja lopulta skippasin metrin. Ysikymppi selvittiin puhtaasti, mutta mitään hajua mistään ratsastamisesta ei ollut. Hyvinkäällä sama meno jatkui melkeinpä, mutta menin metrin tällä kertaa, mutta ei sekään menestys. Aika pitkän odottelun jälkeen ihanassa säässä (esteet kaatuili tuulessa) repästiin yks kielto ja aikasakkoja ekasta vaiheesta. Koko alku radasta oli jo sellaista kiemurtelua ja esteelle pysähtyminen oli aika aiheellinen, mutta tosiaan ensimmäinen tän hevosen kanssa. Vähän hämmentyneenä tulin siihen tulokseen, että heppa tosiaan oli väsynyt. Me jatkettiin ratatreeniä juuri viime viikonloppuna olleissa kotirataharkoissa metrissä. Takaraivossa pyöri kysymys väsymyksestä, mutta oltiin päätetty koittaa rutiinin mielessä. Tää rata hypättiin pelhamilla ja olikin todella hyvä lukuunottamatta kahta ohimenoa. Yhdistin nämä suoraan viimeisipiin rankkoihin päiviin ja väsymykseen. Taas sitäkin asiaa ollaan pyöritelty tarpeeksi, sanoisinko :D


Meidän aloitus ei ole ollut mikään helpoin ja suunnitelmatkin jo joutuu vähän uusiutumaan. Turhauttaa välillä, mutta yritän antaa itselleni myös armoa. Ei mikään helpoin yhtälö meillä tällä hetkellä. Treenit jatkuu ja toivotaan, että aletaan saamaan sujuvuutta radalle. Toukokuu kisaillaan vielä ensi viikonloppuna Ainossa ja katsotaan vielä vikoja viikonloppuja. Kesäkuussa olisin alunperin suunnitellut starttaavani kisaviikolla miniderbyn metrikympin korkeudella, mutta kuten sanoin, sujuvuutta kaivataan vielä. Viikonlopulla palailen varmastikin kisojen merkeissä!

Vielä ehtii kysyä kysymyspostaukseen, se julkaistaan tällä viikolla :) Linkki kyselyyn tässä4 kommenttia:

 1. Mukava lukea teidänkin kuulumisia pitkästä aikaa, olenkin odotellut ❤ Hieno heppa sulla kyllä, tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
 2. Kandee kokeilla micklem-suitsia, itellä hyviä kokemuksia nimenomaan kuumuvilla hevosilla jotka ei hyväksy kovempaa kuolainta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos tästä ! Pitääpi testaa, jos jollain tutulta sais :)

   Poista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !