5/10/2017

Vastauksia teille!


Odotukset vs todellisuus hevosen omistamisesta?
- Voisin jopa sanoa, että ajatukseni oli aika realistinen, mutta ei sitä tajunnut loppupeleissä, kuinka on se on aikaa vievää ja uuvuttavaa ... nimimerkillä jo loppuun palanut

Mitkä on tavoitteesi pidemmällä aika välillä Aven kanssa?
- Tavoitteet on aina tähdissä. Olishan se hienoa kisata junnujen huipputasolla vikana vuonna, mutta ne ovat aina lähempänä unelmia :)

Onko kesälle tiedossa paljon kisaamista?
- Ehdottomasti! Töitä teen vähän enemmän kesäkuussa ja vaan oikeestaan kisaviikko tiedossa. Heinäkuu kierretään sitten urakalla!

Mitö satuloita sulla on Avelle? Entä suitsia?
- Meillä on vaan Prestigen estepenkki ja Fairfieldin ns. meksikolaiset ja Dyonin englantilaiset

Kuinka montaa hevosta kokeilit ennen Avea? 
- Ave oli vasta neljäs hevonen, jota koitettiin! Sen jälkeen kokeiltiin vielä yhtä :)

Miksi iskit silmäsi juuri Aveen ?
- Säpäkkyys iski silmään heti ensimmäisenä, mistä pidin ja esteillä tää tamma oli oikea taistelija! Mikään automaatti heppa ei ole, mutta niinhän sitä sanotaan, että lajin helppous viehättää ;)Kuinka montaa kuolainta olette nyt kokeilleet esteillä ?
- Kolmipala, butterfly flip, olympia, pessoa, baby pelham, beval ... 6

Mitä loimia Ave omistaa ?
- Avella on kaksi kaulakappaleetonta sisäloimea, toinen Trinityn 100g ja toinen horsewaren 200g. Ulkoloimia myös kaksi, toinen rainbusterin 200g ja toinen Fairfieldin 80g. Pieni varasto, vielä :D

Onko Avella mitään "allergioita" esim. hyönteiset jne ?
- Ei tietääksemme :)

Mitä Ave osaa koulussa ?
- Avella on upeat liikkeet koulupuolelle ja ihan osaava he A tasoinen! Se on kuitenkin ollut estekäytössä ja kaipaa vähän treeniä mm. suoruuteen ja lisää lihasta selkään :)

Kaipaatko vielä Leppävaaraan ja jos kaipaat niin mitä siellä ?
- Hyviä muostojahan siellä on, mutta entiseen ei voi palata ja nyt enää siellä ei ole mitään ''tarjottavaa'' juuri mulle. 

Mikä vuosi leppävaarassa oli ns se "kultavuosi" milloin kaikki parhaat hepat olivat vielä treeneissä mukana ja ihmiset aktiivisia ?
- Hmmm, vaikea kysymys. Mutta mieleenpainuvia vuosia oli ehkä 2014-2015. Kunnon treenailuun alettiin antaa mahdollisuuksia ja jengi oli mukana kympillä :)Mikä kypärä sulla on ?
- Charles Owen Ayr8, hyvä on!

Onko kivaa kun Jessy on samalla tallilla kuin Ave ?
- Eipä sillä mitään kummoisia vaikutuksia, mitä aluksi voisi luulla :)

Onko Gumböle sinusta hyvän matkan päässä kodistasi vai onko matka mielestäsi esim. liian pitkä ?
- Ihan hyvän matkan päässä, bussilla ehkä matka hiukan kinkkinen.

Voiko sinut Addata snäpsätissä ?
- Joo: Sofkulen, vaikken ole kovin aktiivinen :)

Paljonko sun kameras runko maksoi? Entä objektiivi? 
- Arvo lähemmäs kahta tonttua :D

Kuka sua valmentaa Avella? 
- Esteillä Minna Haikarainen ja koulussa vanha opettaja leppävaarasta :)

Eikö sua häiritse kun joudut maksaa kuvat.fi käytöstä? 
- Kyllä häiristi, mutta hyväksyin sen :D Nyt todennäköisesti kuvausharrastuksen hiivuttua ajanpuutteen vuoksi ne valitettavasti kaatuu!

Jos saisit, mitä asioita haluisit leppävaarasta tai hevosettomasta elämästä hevoselliseen elämään?
- Lisää aikaa ...

Luetko yhtään kirjoja? Jos luet mitä luet?
- Todella vähän nykyään, ennen luin enemmänkin aika laajasti kaikkea.

Kuinka usein käytät kameraa? Mitä kuvaat mieluiten?
- Itse suhteellisen vähän silloin tällöin viikossa, hevoset olivat se intohimo, mutta olen yrittänyt herättää ihan arkielämän kuvia henkiin :) Kamera kyllä ramppaa tallilla jonkun toisen kädessä useastikin.

Millä niistä kameran asetuksista tai niistä mis on ne m p s a ja auto ja ei salamaa kuvaat maneesissa? Entä kentällä? 
- Kuvaan aina manuaalilla eli m!

Keiden blogeja luet? 
- Luen nykyisin todella harvoin ...

Lempivarusteesi Avelta?
- Suurin rakkaus on ehkä Zandonan sensitive suojat ja meidän Equilinen kisaflättäri!


Millaiset tavoitteet sinulla on A:n kanssa?
- Tällä kaudella yritetään päästä vähintään kesällä 110cm tasolle  ja saada paljon rutiinia :)

Montako kertaa kävit kokeilemassa A:ta?
- Kaksi kertaa!

Miten aikasi riittää omaan hevoseen ja koulunkäyntiin?
- Vastaus on rehellinen, tekee tiukkaa :D

Miten elämäsi muuttui oman hevosen myötä?
- Vapaa-aikaa ja kaverien näkeminen väheni aika huimasti.

Oletko enemmänkin tarkka vai hieman huoleton hevosenomistaja?
- Jotain siltä väliltä ehkä!

Minkä tasoinen Ave on?
- Re 130cm ja he AMitkä on Aven 3 hyvää ja 3 huonoa puolta?
- Hän tekee kisoissa aina kaikkensa, ei tee pahaa kärpäsellekään ja on aika järkevä eikä hätkähdä pienistä. Toki omaa aika tempperamenttisen tamman luonteen, saattaa menettää välillä hermonsa töissä ja kertoo selkeästi oman mielipiteen, mutta se on siinä välissä on se hyvä vai huono juttu :D?

Vaikka oletkin ollut hepan omistaja vielä vähän aikaa niin mitkä ovat hevosen omistamisen plussat ja miinukset?
- Saat tehdä juuri sitä, mitä itse haluat ja on vain ns. sinä ja heppa ja teidän yhteistyön rakentaminen, saat ostaa niin paljon tavaraa <3 Toki tämä on aikaa vievää, lompakon tyhjentävää ja välillä hermoja raastavaa :D

Sujuuko teillä paremmin esteillä vai koulussa? ps jonkinlainen videomateriaali kiinnostaisi !
- Rehellisesti sanottuna esteillä tuntuu olevan enemmän ratkottavaa kuin koulussa. Silellää toki ollaan aika alussa, mutta tuntuu, että homma paranee niin nopeasti ja saan ratsastettavuutta ja otetta aina vaan enemmän! Esteillä ei olla löydetty niin sanottua flow:ta ja se on sellaista räpiköintiä vielä.

kuka toi sara on?
- Usein kysyttyä! Ei ole sisko tai äiti tai muu vastaava :D Hän on erittäin intesiivisesti mukana oleva kaveri!Voitko tehä ostoksista postausta? :)
- Joo!

Jos nyt saisit vaihtaa hevosta niin vaihtaisitko ?
- Monta kertaa on päätä hakattu seinään ja tuntuu, että jotkut ongelmat ovat ylitsepääsemättömiä, mutta niitähän tulee jokaisella ratsukolla, eikö?

Mitä varusteita teillä on nyt käytössä ?
- Mitä ollaan lisätty tai vaihdettu, rintaremmimartsa ja englantilaiset suitset. Myös alettu käyttää romaania sileellä. Sit kasa suojia ja pinteleitä ja muuta sälää :D

Ja voisitko tehdä joskus ihan oman postauksen varusteista ?
- Tämäkin onnistuu!

Onks teillä joku ykkös apulainen/hoitaja jos on niin kuka ?
- Sara on aina mukana :)

Ridaileeko joku muukin Avella kun vaan sä ?
- Kaverista joku päässyt selkään, mutta mä ratsastelen sitä säännöllisesti ihan yksin. Nyt saattaa tulla kuitenkin asiaan muutosta :)

Hyvät ja huonot puolet Gumbölessä ?
- Tuntui ettei mikään lähitalli ollut juuri sopiva ja gumski oli ykkönen. Upeat puitteet löytyy valmentautuvalle, mutta kaikellahan on miinuksensa! 

Onko Gumbölessä hyvä tallihenki ?
- Omasta näkökulmasta, kyllä. Kuitenkin aika ulkopuolinen olen vielä, aika hidas tutustumaan :D

Miks just Ave ?
- Hyvä kysymys, jota kyselen usein itseltäni, kun karsinassa odottaa tamma korvat selässä kiinni :D No ei, joku tässä elukassa viehättää :)

Mitä uusia ratsastusvarusteita haluisit ?
- Lista on pitkä ... itselleni kaipaisin uutta kypärää ehkä aurinkolipallisenä, merkistä en tiedä vielä ... Joitain treenipaitoja ja ihan ohuita hanskoja. Sitten paljon uusia huopia, pitäisi tilata equilinen pitkä huppu, joka olis sävy sävyyn meidän huovan kanssa, sitten botin tallisuojat olis listassa, myös verkkoloimea, kisakaappia ja romaania oon ajatellut. Uudet veredukset ovatkin jo matkalla :D ... 

Ootko aatellu yhtään kokeilla kisata kouluaitojen sisäpuolella tällä kaudella?
- Tästä aiheesta voisin tarinoida aika pitkästikin! Toisaalta oli aika selvä juttu, että estehevosen aijon hankkia, sillä ihan pelkästään kouluratsastajaksi musta ei olisi. Kuitenkin vähän ikävä jo kouluaitojen sisäpuolelle ja me mahdollisesti testataan, sillä hieno A on! Estehevonen se kuitenkin on niin saa nähdä mitä se keksii :D Mutta esteitä me pääasiassa aijotaan mennä.

24 kommenttia:

 1. Hyvin vastattu, tätä oli tosi mukava lukea :)

  VastaaPoista
 2. Mulla pisti silmään tuo, kun sanoit käyttäväs romaania sileällä. Miksi? Osaatko perustella? Romaania ei saisi käyttää turhan takia, varsinkin jos satulan sopivuus on testattu ilman. Esteillä ymmärrän, jos haluaa käyttää ns. iskunvaimennuksessa eikä satula jää silti ahtaaksi, mutta että sileällä? En kyseenalaista millään tavalla, vaan olen kiinnostunut ja haluan aina oppia uutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nimenomaan satulan istuvuuden perusteella. ilman romaania painaa liikaa säkää, on paremmassa asennossa romaanin kanssa :)

   Poista
  2. Mikset sitten esteillä käyttäisi?

   Poista
  3. Muotoilin ehkä vähän väärin, ollaan esteillä lisäksi alettu käyttää myös sileellä. Et varmaan sitten oo kuvista huomannut, että se tosiaan koko ajan käytössä!

   Poista
  4. Huomasin toki, ihmettelin vain. :)

   Poista
  5. Oho joo kappas, nyt vasta tajusin mun mokan. :D Eli ootte käyttäny jo aikaisemmin esteillä mutta nyt lisäksi myös sileällä. Hups, my bad.

   Poista
 3. Olen samaa mieltä, kuin ensimmäinen kommentoija! Tätä oli oikein kiva lukea, hyviä vastauksia! Nää oli sopivan lyhyitä ja rehellisiä, tai siltä ne ainakin tuntuivat :)

  VastaaPoista
 4. Hyvin vastattu ja tätä oli kiva lukea. Ja näin hevosen omistajana niin kyllähän aika tuntuu välillä olevan kortilla ja välillä miettii että mihin sitä on ryhtynyt. Itellänikin kun on usein oman hevosen lisäksi siskon hevosen ratsastus ja niiden lisäksi ponin liikutus. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosiaan :D Sullakin aika villit kuviot, huh !

   Poista
 5. Tosi kiva postaus, tykkäsin! Ootko yhtään
  miettinyt enemmän tota liikutusta/vuokraamista?=) (monesti viikossa, mihin käyttöön, hintaa, millaisen ratsastajan haluat yms.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olla asiaa pidemmälle ehditty viedä, ihan tarpeen mukaan varmastikin aluksi 1 viikkoon ehkä jopa 2 tulevaisuudessa ja tosiaan aika joustavalla aikataululla lähinnä vaan paikkaamaan niitä päiviä milloin en itse ehdi. Ei siis mitään valmentautumista, se paikka jo itsella :D En ole ajatellut alkuun ensisijaisesti ulkopuolista lähtee etsimään, mutta katsoo nyt :) Tason ei tarvitse mikään päätä huimaava, mutta tärkee pärjätä, ei oo mikään helppo hevonen... tärkein juttu olis, että silleen synkkais hepan kanssa!

   Poista
  2. Otatko lepuskista jonkun vanhan ridakaverin ratsastamaan sillä vai onko ne tarpeeks taitavia :)

   Poista
  3. no kaluan kaikki tutut ratsastajat ja no kokeilemallahan se selviää :) isoin este saattaa olla, haluaako kukaan ottaa tarjousta vastaan !

   Poista
  4. Miksi ihmeessä ei haluaisi?

   Poista
  5. suurimmaksi osaksi porukka varmaankin etsii enemmänkin valmentautumiseen, mihin en pysty antamaan mahdollisuutta :/

   Poista
 6. vai tajusinko ihan väärin että aiot jonkun kakkostyypin hankkia? :'D

  VastaaPoista
 7. Millainen Ave on hoitaa ja käsitellä? Millainen Minna on ollut valmentajana, onko valmentanut jo aiemmin vai vasta A:n tultua kuvioihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ave ei tosiaan tekis pahaa kärpäsellekään, perusilme karsinassa kuitenkin kyllä aika äreä :D Minna oli meillä jo käynyt Jesun aikoihin, mutta ei vakinaisesti. Hän on ihan mahtava valmentaja !

   Poista
 8. Heidiäkö vai ketä tarkoitit vanhalla hyvällä opettajalla Leppävaarassa?

  VastaaPoista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !