1/21/2018

Haaveita ja suunnitelmia


Rakastan vuoden vaihdetta, sillä mulle se on aina fresh start. Voin jättää viime vuoden taakse eikä mikään vanha estä tulevaa. Mikä tärkeintä, olen oppinut menneestä ja uudet tavoitteet motivoivat tekemään entistä enemmän! En sanoisi itseäni kovaksi uudenvuoden lupaus -hulluksi, mutta joka vuosi kasaan itselleni pienempiä ja suurempia tavoitteita.

Viime vuoden tavoitteet osuivat ja eivät osuneet kohdilleen. Kasasin tarkan suunnitelman mulle ja Avelle kisakautta varten, mutta kuten jokainen tietää, esteitä tuli. Tavoitteenani oli kuitenkin mm. päästä starttaamaan vähntään 100-110cm ja sehän onnistui, vaikka starteja vuodelle tulikin vain about 7 kappaletta. Ajattelin myös valmennusrenkaaseen hakemista, mutta se idea tippui kyydistä ihan vain mielen muuttumisen takia. En ajatellut valokuvaavani edes näin paljoa, mihin viime vuoden saldo ylti. Yllätyin positiivisesti! Siirrytään nyt kuitenkin tämän vuoden juttuihin...

Ota kuva joka päivä. Tämä oli aivan mahtava idea, jota moni kaveri oli jo aikaisempina vuosina toteuttanut. Toimisi myös videomuodossa! Ihan mahtavaa katsoa taas seraavana vuodenvaihteena kaikki päivät läpi.

Tee enemmän. Pikku jutuilla voi tehdä niin paljon muutosta tylsään arkeen. Pienillä roadtripeillä tai muilla reissuilla voi piristää itseään niin paljon vaikkapa vaan viikonloppuisin. Mitä isompi porukka, sen halvemmalla pääsee. Kokeile viikkohaasteita ja sano useammin kyllä!


Kisaa junnuluokkia. Kun kisakunton päästään, starttaillaan lähinnä kymppiä niin pitkään kunnes junior cup alkaa keväällä. Ensimmäinen osakilpailu onkin Tampereen hevosmessuilla, joita odotan enemmän kuin innolla, sillä toimin samalla kisatessani tapahtuman tähtiblogistina! Vuoden lopulla haluaisin startata vikan junnu aluemestaruuden, hypätä HIHS:n junior touria sekä junioreiden hallimestaruus.

Keskity ratsastuksen oheisliikuntaan. Tuntuu, että liikunta ja ruoka kuuluu lähes joka vuoden suunnitelmiin, mutta ne jäävät joko puoliksi suoritetuiksi tai kokonaan suoritettamattomiksi... Kuitenkin olen huomannut, etä ne edes puoliksikin suoritetut tekivät osansa. Pari vuotta sitten nimittäin halusin aloittaa itsenäisesti joogaamaan ja mikä onkaan nykyään lempparitekeminen ratsastuksen lisäksi! Tänä vuonna haluaisin kehittää itseäni enemmän ja keskittyä yhä enemmän notkeuteen joogan avulla, kasvattaa lihaskuntoa sekä kehittää puolieroa käyttämällä jopa vain vasenta kättä vaan enemmän.

Opiskele ja te töitä suunnitellusti. Oma moka on aina sama, en suunnittele tarpeeksi. Lukion alettua opiskelu on ollut ihan mahdotonta. Olin tottuntu jopa siihen, etten tee läksyjä ollenkaan ja luen viimeisenä iltana. Se kostautui ekana vuonna ja toka vuosi oli pakko tsempata. Totuttelua se vaatii, mutta alan pikkuhiljaa saamaan otetta sekä tajusin sunnielman olevan iso osa onnistumista! Viime vonna tallityöt vei suuren osan mehuista, sillä en taaskaan ajatellut kuinka paljon, milloin ja miten. Sovitan työt viikko-ohjelmaan suunnitellusti. Ehkä kaiken tämän avulla vältän suurempia kevään loppuun palamisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !