2/17/2018

Viikon estetreenit

Super ihanaa viikonloppua jokaiselle! Mahtavaa hiihtolomaa taas niille, jotka pääsevät sitä jo viettämään. Itelläni olikin olo kuin miltein tyhjällä ketsuppipurkilla :D Onneksi vihdoin saa pienen hetken hengähtää.

Pari kuvaa rataharkoista kuvittamaan, (c) Sami N.

Aven kanssa vika kouluviikko sisälsi poikkeuksellisesti kaksi estetreeniä, maanantaina ja lauantaina. Alkuviikosta käytiin joka viikkoisella estetunnilla ja viikonloppuna hypättiin kotiharkoissa. Heppa sileällä on ollut hiukan hankala nyt parin poikkeuksellisen hyvän viikon jälkeen. Maanantaina alkuun se tuntuikin ihan super välttelevältä. Neitiin ei ikään kuin saanut koskea lainkaan. Kun aloitettiin hypyt, homma parantui hiukan. Meno oli kuitenkin asteen vauhdikkaampaa kuin viime viikolla. Heppa tuntui aika herkältä ja reagoi aika vahvasti istunnan virheisiin. Tulikin aika reiluja lähtöjä välillä esteiden jälkeen eikä takaisin tulemista kuulunut, eh... Ave on ehkä herkin ja niin sanotusti liikkuvin hevonen, jolla ikinä olen mennyt. Se vaatii istunnalta aika paljon. Muun muassa kehityksen alla on oma yläkroppa esteidn päällä, rentous ennen estettä, painopiste pepun päälle ettei makailla joka esteen jäkeen kaulalla, jalka eteen ja valmentajan sanoin kapellimestarin kädet :D Hommaa on paljon, mutta eikö se ole näin vähän aina.vikalla linjalla tuli askel liikaa pois jarrujen kadotessa :D video oli hiukan liian hupaisa tänne, pahoittelut!Lauantaina hypättiin oikeastaan täysin sama rata kuin alkuviikosta. Esteiden korkeudet liikkuivat about 90-100cm välillä. Heppa tuntui heti alkuun paljon paremmalta maanantaihin verrattuna viikon parin kunnon sileän jälkeen. Vauhtia riitti edelleen, mutta hevonen oikeasti tuli asteen paremmin takaisin. Toki rallittelu ja hyssyttely söi rytmiä. Paikat osui pari kertaa aivan super huonosti, mutta hevonen pelasti aika taitavasti pienillä esteillä. Kun radasta pari osaa tultiin uudestaan (lähinnä pari linjaa, joihin kaikkiin olin ottanut ylimääräisen askeleen) niin saatiin otettua ylimääräiset pois ja homma sujui jopa loistavasti. Kunhan muistin ja uskalsin käyttää pohjetta kaarteissa enkä jäänyt turhaan odottamaan sitä viimeistä askelta. Voisin jopa sanoa, että istunta toimi jälleen monella tapaa paremmin, ylpeä!

Ollaan päästy jo hurjasti esteiden makuun ja ensi viikonloppuna nokka suuntaakin kohti Ainoa! Ekat kisat, jännää ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !